Rabu, 17 Mei 2017

Sulaiman Yassin Tampar David Teo Depan Najib di TN50

Suasana Dialog Transformasi Nasional (TN50) yang diadakan bersama Perdana Menteri Najib Razak malam semalam bertukar tegang apabila pelakon komedi Sulaiman Yassin secara tiba-tiba mengasari penerbit filem David Teo.

Kejadian itu berlaku ketika penerbit itu cuba bertanyakan soalan kepada perdana menteri, sebelum pelawak yang lebih dikenali dengan panggilan Mat Over meluru ke arah Teo dan menamparnya.

Kekecohan itu berlaku di depan perdana menteri dan isterinya Rosmah Mansor. Teo sebelum itu menyatakan pandangannya supaya moderator dialog yang juga pelakon Rosyam Noor tidak hanya membuka soalan kepada ahli seni yang duduk di barisan depan, dan tidak mengetepikan peserta di barisan belakang.

Bagaimanapun, Rosyam berjaya menenangkan keadaan dan pada akhir majlis, beliau meminta Teo dan Mat Over tampil ke pentas dan saling bermaafan.


Isnin, 15 Mei 2017

WannaCry Virus

Sebenarnya virus sedemikian dulu i pernah kena 2 tahun yang lepas. Di mana file, pictures, apa2 lah semua bertukar format kepada entah apa jenis format file. Semua xboleh buka. Kemudian, komputer akan pop out satu skrin yang menyatakan bahawa jikalau i hendak membuka semula semua files i tersebut, i dikehendaki membayar 1000 usd!!!!Mak oii, mahal giler lah. I xbayar pun, i format komputer i. So berhati-hati berlayari laman web tertentu dan pastikan tidak download apa2 aplikasi yang tidak sah kerana ia mungkin merupakan sejenis virus atau malware.

Jika korang ada tgk berita, ia menyatakan Windows 10 ke bawah, kebanyakan semua kena attack virus wannacry. So jika korang masih pakai Windows XP, Windows 7 atau 8, cepat2 tukar. Windows 10 mahal? Xmahal pun, korang boleh beli key original tanpa CD di cheapkeypro.com, murah jer, xsampai rm100 pun.



Rabu, 10 Mei 2017

Video :Cincin Tersangkut Pada Kemaluan

Kejadian ni berlaku pada tahun lepas di Pulau Pinang. Seorang budak laki berumur 20 tahun memakai gelang cincin pada zakarnya dan gagal untuk mengeluarkannya dan akhirnya dikejarkan ke hospital apabila mengalami kesakitan pada kemaluannya dan bengkak sehingga menjadi hitam. Anggota bomba mengambil masa selama 7 jam untuk mengeluarkan cincin gelang besi tersembut.

So korang jangan sesekali cuba memakai cincin gelang zakar tu tau? Kononnya gelang cincin akan menjadikan konekmu besar dan panjang? Lol. Gua takut sebelum konekmu menjadi besar dan panjang, cincin tu telah menyebabkan "kerosakan" pada senjata korang.



Video 18sx