Selasa, 13 Mac 2012

Rabun Warna Terhadap Semua Jenis Bangsa Lagu

Sebagai seorang Rakyat Cina Malaysia, selain daripada minat lagu Cina, i jugak minat lagu Melayu, English, Indonesia, Hindustan, Korean, Japanese dan sebagainya. Apabila i sudah cinta sesebuah lagu tu, i xkira itu lagu bahasa apa pun!! Cinta i terhadap sesebuah lagu tu adalah ibarat rabun warna!!

I masih ingat lagi sejak zaman persekolahan, sekolah rendah kot, i dah start menonton ceta Hindustan. Kalau korang jugak menonton ceta Hindustan dari dulu lagi, tentu korang tau ceta Hindustan dulu2 banyak yang tentang dewa ular dan xtau naper i sgt syok menontonya dulu. Masa tu, Shah Rukh Khan, Salman Khan, Hitrik Roshan, Kareena Kapoor, Kajol dan Rani Murkejee belum lagi masuk dalam industri perfileman ni. Ceta Hindustan yang i paling suka i rasa adalah ceta Kuch Kuch Hota Hai. Ceta tu memang best la dan telah menyentuh hatiku. Of course ada byk lagi ceta2 yang best2, tapi ceta ini adalah the best among the best.

Lol, ceta pasal film pulak!! Nampaknya sudah lari tajuk. Okay back to the topic, actually i nak blog tentang sebuah lagu dari Indonesia yang i dah lama minat semenjak 5-6 tahun yang lalu, iaitu lagu " Tiada Lagi"dari Mayang Sari.



Suka sangat lagu ni!! Melodinya sedap. Lirik Lagunya jugak amat bermakna. Entah bagaimana setiap kali mendengar lagu ni, otak i tiba2 terpikir banyak benda. Banyangan2nya....itu..Hai... :(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan